Ε.Ε.Σ.ΣΚΕ.Ψ.Ο. - Επιστημονική Εταιρεία Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ24/09/2019

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Αχιλλέας Προκοπίου

Με λύπη και συγκίνηση, σας ενημερώνουμε για την απώλεια την Τρίτη 25/7/2017 του αγαπητού σε όλους μας παιδοψυχίατρου και οικογενειακού θεραπευτή Αχιλλέα Προκοπίου, στα Χανιά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΕΣΣΚΕΨΟ αλλά και παλιό μέλος του ΔΣ της Εταιρείας.Απόφοιτος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε και τον τίτλο του διδάκτορος, εργάστηκε ως ψυχίατρος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, ενώ με τη δεύτερη ειδικότητα ως παιδοψυχίατρος διηύθυνε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χανίων από το 1996 έως το 2005.

Έκτοτε διηύθυνε, μαζί με την ψυχίατρο Μαρία Ντιγριντάκη, το Ινστιτούτο Οικογένειας Συστημικής Συμβουλευτικής και Θεραπείας, στα Χανιά, μέλος των εκπαιδευτικών Ινστιτούτων της European Family Therapy Association (EFTA – TIC).

Εκτός από τις θεραπείες (οικογένειας, ζεύγους, ατομιή συστημική, ομάδας, δικτύου), προγράμματα παρέμβασης στην κοινότητα, από το 1994 (στα πλαίσια του δημοσίου στην αρχή έως και σήμερα ως ιδιώτης) οργάνωνε κάθε χρόνο πρόγραμμα πλήρους εκπαίδευσης στη συστημική ψυχοθεραπεία.

Ήταν κάτοχος του European Certification of Psychotherapy, μέλος της (EFTA) και ιδρυτικό μέλος των εταιρειών: Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ), Ελληνική Εταιρεία Συστημικού Σκέπτεσθαι και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (ΕΕΣΚΕΨΟ), Συστημική Εταιρεία Κρήτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΚΜΑ (όπου και η κύρια εκπαίδευση του στην ψυχοθεραπεία). Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης (τμήμα Ειδικής Προσχολικής Εκπαίδευσης).

Η Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας εκφράζει τα συλληπητήρια και την συμπαράσταση της στην σύζυγο του Μαρία και στην κόρη του Λυδία.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.Σ.ΣΚΕ.Ψ.Ο.

Ενημέρωση

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Πληρωμή