Ε.Ε.Σ.ΣΚΕ.Ψ.Ο. - Επιστημονική Εταιρεία Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας

EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΘΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • Δημήτρης ΚαραγιάννηςΨυχίατρος, Πρόεδρος της ΕΘΟΣ

Eπιστολή του Προέδρου της ΕΘΟΣ για περιοδικό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Φιλοπάππου 6, 117 41 Αθήνα,  210.7228357 ethos.greece@gmail.com

Αγαπητά μέλη της συντακτικής επιτροπής του ηλεκτρονικού περιοδικού

«Συστημική Σκέψη & Ψυχοθεραπεία»

Αθήνα, 15/9/2020

Εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εταιρειών Συστημικής και Οικογενειακής Θεραπείας, «ΕΘΟΣ», νιώθω την τιμή να σας απευθύνω τις θερμές ευχαριστίες μας για το πολύτιμο έργο που επιτελείτε στον χώρο της Συστημικής Θεώρησης με τα κείμενα του περιοδικού σας.

Η «Συστημική Σκέψη & Ψυχοθεραπεία» είναι πολύτιμη και σημαντική για την πολύτιμη συνεισφορά της στον χώρο της Ελληνικής Συστημικής Ψυχοθεραπείας, που ενώ εξελίσσεται ραγδαία στην κλινική πράξη, στην θεωρητική του υποδομή δεν διαθέτει αντίστοιχα δεδομένα.

Η «Συστημική Σκέψη & Ψυχοθεραπεία» που αποτελεί όργανο έκφρασης της ΕΕΣΚΕΨΟ καταδεικνύει τη στάση ζωής που διέπει τα μέλη της. Την απόφασή τους, η κλινική θεραπευτική πράξη να μην περιορίζεται σε ένα κλειστό σύστημα ιδιωτικής πελατείας, αφού η πλειονότητα των μελών της εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες προσφέρουν με πείσμα και συνέπεια τους καρπούς της συστημικής ψυχοθεραπείας, είτε με τη θεραπεία οικογένειας, είτε με τη θεραπεία ζευγαριών, είτε ακόμη και της ατομικής συστημικής ψυχοθεραπείας.

Αντίστοιχα, η «Συστημική Σκέψη & Ψυχοθεραπεία» ως θεωρητικό εργαλείο έκφρασης της Συστημικής Σκέψης δεν περιορίζεται στη συγγραφική δυνατότητα των μελών της ΕΕΣΚΕΨΟ, αλλά αναζητά και αναδεικνύει όλες εκείνες τις τάσεις στην Ψυχοθεραπευτική Κοινότητα, ώστε να ευνοεί τον γονιμοποιητικό διάλογο και εμπλουτισμό.

Η «Συστημική Σκέψη & Ψυχοθεραπεία» είναι ένα πολύτιμο θεωρητικό εργαλείο για την Ελληνική Συστημική Ψυχοθεραπεία και όχι μόνο, που αξίζει και δικαιούται να αναδειχθεί και να υποστηριχθεί από τη συστημική οικογένεια της ΕΘΟΣ. Ελπίζουμε με τη συμβολική οικονομική χορηγία μας να συμβάλουμε στην κατεύθυνση αυτή.

Με ειλικρινή εκτίμηση

Δημήτρης Καραγιάννης

Ψυχίατρος- Πρόεδρος της ΕΘΟΣ

Διαβάστε το επόμενο άρθρο:

ΑΡΘΡΟ 4/ ΤΕΥΧΟΣ 17, Οκτώβριος 2020

Η συνομωσία της πανδημίας

Ηλίας Κουρκούτας, Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ηρακλείου Κρήτης
Επόμενο >

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Υποστηρίξτε την έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού "Συστημική Σκέψη & Ψυχοθεραπεία" κάνοντας μια δωρεά.Δωρεά