Ε.Ε.Σ.ΣΚΕ.Ψ.Ο. - Επιστημονική Εταιρεία Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ22/01/2021

Ο ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ

Εν μέσω του 4ου κύματος της Πανδημίας από Covid-19 και των πρωτοφανών οικολογικών καταστροφών που ζούμε στον τόπο μας αυτό το καλοκαίρι, η ΕΕΣΣΚΕΨΟ απευθύνει κάλεσμα στους θεραπευτές να δημιουργήσουν ένα χώρο ανταλλαγής σκέψεων, προβληματισμών και εμπειριών.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες και οι συνεπακόλουθες πυρκαγιές ήταν δυο ακόμα κρίκοι (όπως είναι και η πανδημία) στην αλυσίδα επιπτώσεων της ανατροπής της οικολογικής ισορροπίας του πλανήτη.

Με εφιαλτικό τρόπο αναδεικνύεται η συστημική φύση όλων αυτών των κρίσεων και επιβεβαιώνεται ο Gregory Bateson όταν έλεγε ότι το φυσικό περιβάλλον είναι μέρος του ευρύτερου οικολογο- ψυχικου μας Σύστηματος…. Και αν τα δάση καταστραφούν αυτή η καταστροφή θα ενσωματωθεί στο ευρύτερο σύστημα της σκέψης και της εμπειρίας μας.

Αυτό που θα συνεισφέρει αυτό το είδος «φόρουμ», θα είναι ένα πλαίσιο που θα προάγει τη κατανόηση των πρωτοφανών και περίπλοκων ζητημάτων που θέτει η σημερινή πραγματικότητα.

Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται σε συστημικούς θεραπευτές (κατά κύριο λόγο μέλη της ΕΕΣΣΚΕΨΟ, αλλά όχι μόνο). Είναι καλό να υπάρχουν απαντήσεις στα άρθρα που θα δημοσιεύονται

Οι ενδιαφέρομενοι μπορούν να στέλνουν κείμενα τους στο mail της εταιρείας (hestafta@gmail.com) και θα τα αναρτούμε στον ιστότοπο.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΕΣΚΕΨΟ

Νίκος Μαρκέτος

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας

Συστημικής Σκέψης & Ψυχοθεραπείας Οικογένειας

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.Σ.ΣΚΕ.Ψ.Ο.

Ενημέρωση

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Πληρωμή