Ε.Ε.Σ.ΣΚΕ.Ψ.Ο. - Επιστημονική Εταιρεία Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ19/03/2024

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΙΤΣΗΣ

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Καθηγητή Ψυχίατρου - Ψυχοθεραπευτή Νίκου Παρίτση, την Κυριακή το πρωί της18ης Μαρτίου 2024.

Δεν έπαυσε μέχρι το τέλους να ασχολείται με νεανικό ενθουσιασμό με τη Συστημική Ψυχοθεραπεία, γεμάτος καινοτόμες ιδέες για την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της Ψυχοθεραπείας σε νέα πεδία.

Υπηρέτησε τον χώρο της Ψυχικής Υγείας από επιτελικές θέσεις τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στο Εθνικό Σύστημα, αλλά και σαν Διευθυντής της Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Ερευνητικό Κέντρο «Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού» , και στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας. Υπήρξε Επιστημονικά Υπεύθυνος για την υλοποίηση αρκετών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα πλαίσια της Ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Η συμβολή του στην εδραίωση της Συστημικής Οικογενειακής Προσέγγισης στη χώρα μας ήταν σημαντική. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Ε.Ε.Σ.ΣΚΕ.Ψ.Ο. και ιδρυτικό μέλος της EFTA, καθώς και μέλος σε board διεθνών φορέων για την Συστημική Θεραπεία. Παράλληλα είχε πλούσιο συγγραφικό έργο.

Ο Νίκος Παρίτσης ήταν ένας οραματιστής και ένας χαρισματικός Ψυχοθεραπευτής και Δάσκαλος, που ήξερε να εμπνέει, αλλά και άνθρωπος ευγενής, με ήθος. Aφήνει πίσω του σημαντική παρακαταθήκη.

Συμμετέχουμε ολόψυχα στο βαρύ πένθος της Οικογένειας του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 στις 12:00 στο Δημοτικό Κοιμητήριο Κηφισιάς (Τέρμα Αγίου Τρύφωνος, Κηφισιά).

Απο το Δ.Σ. της Ε.Ε.Σ.ΣΚΕ.Ψ.Ο. Νίκος Μαρκέτος Πρόεδρος

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.Σ.ΣΚΕ.Ψ.Ο.

Ενημέρωση

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Πληρωμή