Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (EEΣΣΚΕΨΟ)

Η ΕΕΣΣΚΕΨΟ είναι μια επιστημονική εταιρεία που συγκεντρώνει επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχιάτρους παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς), οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει μια πιστοποιημένη εκπαίδευση στην οικογενειακή θεραπεία και δουλεύουν συστηματικά με οικογένειες και ζευγάρια.

Ιδρύθηκε το 1998 και έχει ως κύριους στόχους:

  • Την προαγωγή της συστημικής ψυχοθεραπείας με οικογένειες,ζευγάρια, άτομα, ομάδες και ευρύτερα συστήματα, με στόχο την αποτελεσματικότερη θεραπεία και πρόληψη των ψυχικών διαταραχών και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.
  • Την εκπαίδευση των ειδικών ψυχικής υγείας στην οικογενειακή ψυχοθεραπεία και γενικότερα την ευαισθητοποίηση του χώρου της υγείας και των επιστημών του ανθρώπου στη συστημική σκέψη και στις παρεμβάσεις που την διέπουν.
  • Την ευόδωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ ψυχοθεραπευτών και επιστημόνων διαφορετικών τάσεων και ρευμάτων στην ψυχοθεραπεία.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά τις αρχικές και κυρίως τις ψυχικές αντιδράσεις όλων μας, μπροστά στα τραυματικά γεγονότα και τις απώλειες στην Ανατολική Αττική, τίθεται το δίλημμα «αν και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε» .

Σε τέτοια μεγέθη είναι καθήκον της πολιτείας και των φορέων να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν και να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στις υλικές και συναισθηματικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων (πένθος, ψυχικό τραύμα).

Η εταιρία μας θα μπορούσε να προσφέρει κάποια εξειδικευμένη βοήθεια, μέσω της αφιλοκερδούς διαθεσιμότητας συναδέλφων που έχουν την δυνατότητα και την εμπειρία διαχείρισης ανάλογων περιστατικών.

Όσοι λοιπόν από εσάς μπορούν και θέλουν, ας μας δηλώσουν τα στοιχεία τους  μαζί με τηλέφωνο επικοινωνίας και ώρες που είναι διαθέσιμοι, ώστε να τα προωθήσουμε στους ανάλογους θεσμικούς φορείς. 

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Κ.Μπατσαλιάς

 

 

Kυκλοφόρησε το 12ο τεύχος του περιοδικού της εταιρείας μας "Συστημική Σκέψη & Ψυχοθεραπεία"

 


 

 

 

 


 

 "Οικογένειες σε Δίσεκτα Χρόνια -Σημειώσεις μιας Ψυχιάτρου" Κάτια Χαραλαμπάκη Διαβάστε περισσότερα