Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (EEΣΣΚΕΨΟ)

Η ΕΕΣΣΚΕΨΟ είναι μια επιστημονική εταιρεία που συγκεντρώνει επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχιάτρους παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς), οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει μια πιστοποιημένη εκπαίδευση στην οικογενειακή θεραπεία και δουλεύουν συστηματικά με οικογένειες και ζευγάρια.

Ιδρύθηκε το 1998 και έχει ως κύριους στόχους:

  • Την προαγωγή της συστημικής ψυχοθεραπείας με οικογένειες,ζευγάρια, άτομα, ομάδες και ευρύτερα συστήματα, με στόχο την αποτελεσματικότερη θεραπεία και πρόληψη των ψυχικών διαταραχών και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.
  • Την εκπαίδευση των ειδικών ψυχικής υγείας στην οικογενειακή ψυχοθεραπεία και γενικότερα την ευαισθητοποίηση του χώρου της υγείας και των επιστημών του ανθρώπου στη συστημική σκέψη και στις παρεμβάσεις που την διέπουν.
  • Την ευόδωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ ψυχοθεραπευτών και επιστημόνων διαφορετικών τάσεων και ρευμάτων στην ψυχοθεραπεία.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡA

Kυκλοφόρησε το 12ο τεύχος του περιοδικού της εταιρείας μας "Συστημική Σκέψη & Ψυχοθεραπεία"

 Το πρόγραμμα της ημερίδας


Ομάδα εποπτείας

Η ΕΕΣΣΚΕΨΟ  διοργανώνει για το έτος 2017-2018 ομάδα εποπτείας. Η ομάδα θα συναντιέται μια φορά τον μήνα. Σ΄αυτές, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να φέρουν για συζήτηση περιστατικά ή και θέματα που σχετίζονται με το πλαίσιο της εργασίας τους.  Στις συναντήσεις μπορούν να συμμετέχουν και μη μέλη της εταιρείας εφόσον έχουν εκπαιδευτεί και ασκούν την Συστημική Ψυχοθεραπεία. 

Η επόμενη συνάντηση της ομάδας συζήτησης για θέματα που σχετίζονται με τον ρόλο του συστημικού ψυχοθεραπευτή  έχει προγραμματιστεί για  την Παρασκευή 22  Ιουνίου  2018,  ώρα 19.00-21.00  σε αίθουσα της Μονάδας “ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ”,  Γοργίου 6, Αθήνα 116 36.

Σε αυτή τη συνάντηση θα γίνει συζήτηση, απολογισμός και αξιολόγηση  της ομάδας για το 2017-2018 και συζήτηση για τη συνέχιση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.  Τη συζήτηση θα συντονίζουν οι ομιλητές που παρουσίασαν κλινικές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του έτους: Ν. Μαρκέτος, Κ. Χαραλαμπάκη, Δ. Κόκκαλης και Μ. Μπούκαλης

Η συνάντηση είναι ανοιχτή και σε όσους δεν μετείχαν στις προηγούμενες, για να εκφράσουν απόψεις για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους συμμετείχαν στην ομάδα συζήτησης αυτή τη χρονιά. 

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει παρακαλούμε να το δηλώσει μέχρι την Τετάρτη 20 Ιουνίου στο mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

 

 


 

 "Οικογένειες σε Δίσεκτα Χρόνια -Σημειώσεις μιας Ψυχιάτρου" Κάτια Χαραλαμπάκη Διαβάστε περισσότερα