Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (EEΣΣΚΕΨΟ)

Η ΕΕΣΣΚΕΨΟ είναι μια επιστημονική εταιρεία που συγκεντρώνει επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχιάτρους παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς), οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει μια πιστοποιημένη εκπαίδευση στην οικογενειακή θεραπεία και δουλεύουν συστηματικά με οικογένειες και ζευγάρια.

Ιδρύθηκε το 1998 και έχει ως κύριους στόχους:

 • Την προαγωγή της συστημικής ψυχοθεραπείας με οικογένειες,ζευγάρια, άτομα, ομάδες και ευρύτερα συστήματα, με στόχο την αποτελεσματικότερη θεραπεία και πρόληψη των ψυχικών διαταραχών και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.
 • Την εκπαίδευση των ειδικών ψυχικής υγείας στην οικογενειακή ψυχοθεραπεία και γενικότερα την ευαισθητοποίηση του χώρου της υγείας και των επιστημών του ανθρώπου στη συστημική σκέψη και στις παρεμβάσεις που την διέπουν.
 • Την ευόδωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ ψυχοθεραπευτών και επιστημόνων διαφορετικών τάσεων και ρευμάτων στην ψυχοθεραπεία.
 • ΕΠΙΚΑΙΡA

  ΠΑΝΑΓΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ

  Έφυγε την  1η Αυγούστου 2017 στις 10 το βράδυ, ο αγαπητός  συνάδελφος και φίλος Παναγιώτης Γεωργίτσης, παιδοψυχίατρος, οικογενειακός - ομαδικός θεραπευτής.

  Ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή νέος, δυναμικός  (στα 65 του), με όρεξη για ζωή. 

  Ο Παναγιώτης, διάλεξε και αγάπησε την Ψυχιατρική, πίστεψε στην ψυχοθεραπευτική σχέση, στη ψυχοθεραπευτική δουλειά, στον Δημόσιο Τομέα.

  Πρόσφερε πολλά στην Παιδοψυχιατρική: στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Νέας Σμύρνης, στις εκπαιδεύσεις, στα συνέδρια, τα σεμινάρια.

  Φέτος  συμπλήρωνε  30 χρόνια δουλειάς στο Ιατροπαιδαγωγικό, ψυχή του εκπαιδευτικού σεμιναρίου  από το 1992 όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια στην δουλειά με τις οικογένειες με την Valeria Pomini, Διευθυντής του Κέντρου τα τελευταία χρόνια.

  Πολυδιαβασμένος και πολυεκπαιδευμένος (ομαδική ανάλυση, συστημική εκπαίδευση στο ΕΠΙΨΥ, μέλος της ΕΕΣΚΕΨΟ, βιβλία, θέατρο),  πρόσφερε στα παιδιά και της οικογένειες αλλά και προς τους πολυάριθμους εκπαιδευόμενους του Κέντρου το  προσωπικό του ταλέντο στη σχέση, στη θεραπεία, δάσκαλος στην εκπαίδευση και   στην εποπτεία.

  Όσοι τον γνωρίσαμε είχαμε την πολύτιμη εμπειρία της ζεστής φιλίας και τη δύναμης ενός ωραίου άνθρωπου με ισχυρό  χαρακτήρα, που  ήξερε να ορίζει με ξεκάθαρο τρόπο την προσωπική του θέση και να αναλαμβάνει την ευθύνη του, βασισμένος στην πλούσια  επιστημονική του γνώση και  προσωπική  πορεία.

  Τον αποχαιρετίσαμε την  Πέμπτη 3 Αυγούστου στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Μαρκόπουλο.

   

   


  ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

   

   

   

   

   

   

   


     

   Κυκλοφόρησε το 10ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΕΣΣΚΕΨΟ «Συστημική Σκέψη & Ψυχοθεραπεία»

   

   "Οικογένειες σε Δίσεκτα Χρόνια -Σημειώσεις μιας Ψυχιάτρου" Κάτια Χαραλαμπάκη Διαβάστε περισσότερα