Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (EEΣΣΚΕΨΟ)

Η ΕΕΣΣΚΕΨΟ είναι μια επιστημονική εταιρεία που συγκεντρώνει επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχιάτρους παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς), οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει μια πιστοποιημένη εκπαίδευση στην οικογενειακή θεραπεία και δουλεύουν συστηματικά με οικογένειες και ζευγάρια.

Ιδρύθηκε το 1998 και έχει ως κύριους στόχους:

  • Την προαγωγή της συστημικής ψυχοθεραπείας με οικογένειες,ζευγάρια, άτομα, ομάδες και ευρύτερα συστήματα, με στόχο την αποτελεσματικότερη θεραπεία και πρόληψη των ψυχικών διαταραχών και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.
  • Την εκπαίδευση των ειδικών ψυχικής υγείας στην οικογενειακή ψυχοθεραπεία και γενικότερα την ευαισθητοποίηση του χώρου της υγείας και των επιστημών του ανθρώπου στη συστημική σκέψη και στις παρεμβάσεις που την διέπουν.
  • Την ευόδωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ ψυχοθεραπευτών και επιστημόνων διαφορετικών τάσεων και ρευμάτων στην ψυχοθεραπεία.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡA

 

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού "Συστημική Σκέψη & Ψυχοθεραπεία 

 

Συνάδελφοι και φίλοι, μέλη της ΕΕΣΣΚΕΨΟ,

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινά ο 2ος κύκλος της ομάδας συζήτησης για τα θέματα που σχετίζονται με το ρόλο του συστημικού ψυχοθεραπευτή.

Η ομάδα θα γίνεται με παρουσίαση περιστατικού από τον συντονιστή και θα ακολουθεί διάλογος και μοίρασμα εμπειρίας από την ψυχοθεραπευτική μας δουλειά.

Το κόστος συμμετοχής έχει καθοριστεί στα 10€ ανά συνάντηση. Για όσους θέλουν να μετέχουν σε όλες και να προπληρώσουν, το κόστος θα είναι συνολικά 60€.

Στις συναντήσεις μπορούν να συμμετέχουν και μη μέλη της εταιρείας εφόσον έχουν εκπαιδευτεί και ασκούν τη συστημική ψυχοθεραπεία.

Η διεξαγωγή θα γίνεται Παρασκευές και ώρα 19.00-21.00 σε αίθουσα της μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης», Γοργίου 6 Αθήνα – ΤΚ 11636. Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με τις ημερομηνίες διεξαγωγής και τους συντονιστές για  το έτος 2018-2019.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 2018-2019

 

Α/α

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΘΕΜΑ

ΣΥΝΟΝΙΣΤΗΣ

1

2/11/2018

 «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ»

Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ

2

14/12/2018

 «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ»

 Β. ΤΟΜΑΡΑΣ

3

18/1/2019

«ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΠΙΛΥΤΑ ΠΕΝΘΗ»

 ΣΤ. ΜΠΑΚΛΕΖΟΣ

4

15/2/2019

 «ΝΕΥΡΟΓΕΝΗΣ  ΑΝΟΡΕΞΙΑ»

Κ. ΜΠΑΤΣΑΛΙΑΣ

5

15/3/2019

 «ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ»

Δ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

6

12/4/2019

«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ»

ΑΘ. ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ

7

10/5/2019

 

Μ. ΜΠΟΥΚΑΛΗΣ – Ρ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ

8

7/6/2019

 

Δ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

 

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει παρακαλούμε να το δηλώνει στο mail  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 "Οικογένειες σε Δίσεκτα Χρόνια -Σημειώσεις μιας Ψυχιάτρου" Κάτια Χαραλαμπάκη Διαβάστε περισσότερα