ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ

Έφυγε την  1η Αυγούστου 2017 στις 10 το βράδυ, ο αγαπητός  συνάδελφος και φίλος Παναγιώτης Γεωργίτσης, παιδοψυχίατρος, οικογενειακός - ομαδικός θεραπευτής.

Ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή νέος, δυναμικός  (στα 65 του), με όρεξη για ζωή. 

Ο Παναγιώτης, διάλεξε και αγάπησε την Ψυχιατρική, πίστεψε στην ψυχοθεραπευτική σχέση, στη ψυχοθεραπευτική δουλειά, στον Δημόσιο Τομέα.

Πρόσφερε πολλά στην Παιδοψυχιατρική: στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Νέας Σμύρνης, στις εκπαιδεύσεις, στα συνέδρια, τα σεμινάρια.

Φέτος  συμπλήρωνε  30 χρόνια δουλειάς στο Ιατροπαιδαγωγικό, ψυχή του εκπαιδευτικού σεμιναρίου  από το 1992 όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια στην δουλειά με τις οικογένειες με την Valeria Pomini, Διευθυντής του Κέντρου τα τελευταία χρόνια.

Πολυδιαβασμένος και πολυεκπαιδευμένος (ομαδική ανάλυση, συστημική εκπαίδευση στο ΕΠΙΨΥ, μέλος της ΕΕΣΚΕΨΟ, βιβλία, θέατρο),  πρόσφερε στα παιδιά και της οικογένειες αλλά και προς τους πολυάριθμους εκπαιδευόμενους του Κέντρου το  προσωπικό του ταλέντο στη σχέση, στη θεραπεία, δάσκαλος στην εκπαίδευση και   στην εποπτεία.

Όσοι τον γνωρίσαμε είχαμε την πολύτιμη εμπειρία της ζεστής φιλίας και τη δύναμης ενός ωραίου άνθρωπου με ισχυρό  χαρακτήρα, που  ήξερε να ορίζει με ξεκάθαρο τρόπο την προσωπική του θέση και να αναλαμβάνει την ευθύνη του, βασισμένος στην πλούσια  επιστημονική του γνώση και  προσωπική  πορεία.

Τον αποχαιρετίσαμε την  Πέμπτη 3 Αυγούστου στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Μαρκόπουλο.

 

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Με λύπη και συγκίνηση,  σας ενημερώνουμε για την απώλεια την Τρίτη 25/7/2017 του αγαπητού σε όλους μας παιδοψυχίατρου και οικογενειακού θεραπευτή Αχιλλέα Προκοπίου, στα Χανιά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΕΣΣΚΕΨΟ αλλά και παλιό μέλος του ΔΣ της Εταιρείας.Απόφοιτος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε και τον τίτλο του διδάκτορος, εργάστηκε ως ψυχίατρος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, ενώ με τη δεύτερη ειδικότητα ως παιδοψυχίατρος διηύθυνε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χανίων από το 1996 έως το 2005.

Έκτοτε διηύθυνε, μαζί με την ψυχίατρο Μαρία Ντιγριντάκη, το Ινστιτούτο Οικογένειας Συστημικής Συμβουλευτικής και Θεραπείας, στα Χανιά, μέλος των εκπαιδευτικών Ινστιτούτων της European Family Therapy Association (EFTA – TIC).

Εκτός από τις θεραπείες (οικογένειας, ζεύγους, ατομιή συστημική, ομάδας, δικτύου), προγράμματα παρέμβασης στην κοινότητα, από το 1994 (στα πλαίσια του δημοσίου στην αρχή έως και σήμερα ως ιδιώτης) οργάνωνε κάθε χρόνο πρόγραμμα πλήρους εκπαίδευσης στη συστημική ψυχοθεραπεία.

Ήταν κάτοχος του European Certification of Psychotherapy, μέλος της (EFTA) και ιδρυτικό μέλος των εταιρειών: Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ), Ελληνική Εταιρεία Συστημικού Σκέπτεσθαι και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (ΕΕΣΚΕΨΟ), Συστημική Εταιρεία Κρήτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΚΜΑ (όπου και η κύρια εκπαίδευση του στην ψυχοθεραπεία). Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης (τμήμα Ειδικής Προσχολικής Εκπαίδευσης).

Η Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας  εκφράζει τα συλληπητήρια και την συμπαράσταση της στην σύζυγο του Μαρία και στην κόρη του Λυδία.

 

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014  ΗΜΕΡΙΔΑ: "Οικογένειες, ασθενείς, θεραπευτές σε κρίση… στην καρδιά της κοινωνικό-οικονομικής κρίσης"

Jacques Pluymaekers

 

   Παρασκευή & Σάββατο 7 και 8 Νοεμβρίου 2014

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ  "Το γενεόγραμμα του τοπίου και η εκπαίδευση του θεραπευτή’’

Συντονίζουν Jacques Pluymaekers και Κάτια Χαραλαμπάκη

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής  και αποστείλετε στην ηλ. διευθυνση : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

  Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 

Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μικράς Ασίας και Δήλου 1, Γουδή.    

 Το Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης "Εισαγωγή στη Συστημική Προσέγγιση και σε Οικογενειακού Τύπου Παρεμβάσεις" της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχοθεραπειών της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ - Αιγινήτειο Νοσοκομείο, διοργανώνει ομιλία με θέμα: 

"The values of psychotherapy: Attachment and other science perspectives and their role in bearing the 'malaise' in public health services"

Εισηγητής

Prof. Jeremy Holmes, MD, FRCPsych, BCP, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, τ. επικεφαλήςΤομέαΨυχοθεραπείας, Royal College of Psychiatrists, ΕπισκέπτηςΚαθηγητήςΠανεπιστημίουExeter, Μ. Βρετανία.

Συζητητές:

Κάτια Χαραλαμπάκη, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια, Συντονίστρια Διευθύντρια Μονάδας Οικογενειακής Θεραπείας ΨΝΑ, Πρόεδρος ΕΕΣΣΚΕΨΟ

Κωνσταντίνος Ζερβός, Ψυχίατρος-Ψυχαναλυτής, μέλος της Ελληνικής και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρίας

Έφη Λάγιου-Λιγνού, Ψυχοθεραπεύτρια Παιδιού και Εφήβου, Παιδοψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία"

Συντονίστρια:

Βαλέρια Πομίνι, Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Ιατρείο Οικογένειας και Ζεύγους, Α' Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, επιστημονικά υπεύθυνη Προγράμματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης ΕΕΣΣΚΕΨΟ

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς μετάφραση. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 

Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος για την Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας Παιδιών, Εφήβων και Νέων που συντονίζεται από το ΠΜΣ "Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας" της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος του περιοδικού  "ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ & ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ"

1) Ομιλία Dr. Ρaοlο Bertrando με θέμα: "Ψυχιατρική Διάγνωση και
 
 
 
 
Παρασκευή 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, 10:30 - 13:30
στο Αμφιθέατρο Αιγινητείου Νοσοκομείου Βασ. Σοφίας 72
και Αιγινήτου
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά xωρίς διερμηνέα
Πληροφορίες: 6971 721801, ώρες:17:00-20:00
Σχολιάζουν:
Βλάσης Τομαράς: Πρόεδρος Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές, Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κάτια Χαραλαμπάκη: Συντονίστρια-Διευθύντρια Μονάδας Οικογενειακής Θεραπείας Ψ.Ν.Α., Πρόεδρος ΕΕΣΣΚΕΨΟ 
Συντονίζει:
Βαλέρια Πομίνι: Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Ιατρείο Οικογένειας και Ζεύγους, Α’ Ψυχιατρική Κλινική Ε.Κ.Π.Α., επιστημονικά υπεύθυνη Προγράμματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης ΕΕΣΣΚΕΨΟ
 
Ο  Paolo Bertrando είναι Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής, Διευθυντής της Συστημικής - Διαλογικής Σχολής του Bergamo, Ιταλία

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος για την Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας Παιδιών, Εφήβων και Νέων που συντονίζεται από το Π.Μ.Σ. «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και χρηματοδοτείται από το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ